کد خبر 1331958
تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۳:۴۱
خبر ویژه

«در حالی که اصولگرایان، دولت ایران را از صادرات گاز به اروپا و رقابت با روس‌ها بازداشته و می‌دارند؛ آمریکا با قطر برای تامین گاز اروپا و جایگزینی آن با روسیه وارد مذاکرات جدی شد»!

به گزارش مشرق، «روزنامه کیهان» در بخش اخبار ویژه خود نوشت: این تحلیل، شاهکار «انتخاب» است. سایت کاسبکار و غربگرا می‌نویسد: «درحالیکه رسانه‌های اصولگرا از لزوم کنار کشیدن ایران از رقابت با روسیه و عدم توانایی ایران در صادرات گاز به اروپا سخن می‌گویند، آمریکا در حال مذاکره با قطر است تا در صورت قطع صادرات گاز روسیه به اروپا، گاز اروپا از طریق منابع این کشور تامین شود.

ایالات متحده در حال مذاکره با قطر و سایر صادرکنندگان بزرگ گاز است تا اقدامات اضطراری را در صورت اختلال در عرضه گاز به اروپا با توجه به حمله احتمالی روسیه به اوکراین برنامه‌ریزی کند.

این ماجرا نگرانی‌ها را افزایش داده است که درگیری روسیه با اوکراین ممکن است به عرضه گاز ضربه بزند، آن هم در زمانی که اروپا با قیمت‌های بی‌سابقه مواجه است. با این حال، مقامات هشدار دادند که هیچ «عصای جادویی» برای حل کمبود احتمالی گاز قاره اروپا که در حال حاضر در چنگال بحران انرژی است وجود ندارد.

فاتح بیرول، رئیس‌آژانس بین‌المللی انرژی، هفته گذشته گفت که روسیه در زمان تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی، عرضه گاز به اروپا را متوقف می‌کند.

این نگرانی وجود دارد که درگیری می‌تواند منجر به کاهش بیشتر عرضه گاز به اروپا شود که با افزایش قیمت گاز با بحران رو به رشد هزینه زندگی مواجه است.

این در حالی است که رسانه‌های اصولگرای حامی دولت سیزدهم می‌گویند ایران نباید با روسیه بر سر صادرات گاز به اروپا رقابت کند و معتقدند تهران باید خود را از این موضوع کنار بکشد».

سایت غربگرا توضیح نداده چرا در دولت سابق که اتفاقا همه اهتمام دیپلماتیک به گسترش روابط سیاسی با غرب بود، موضوع صادرات گاز جدی نشد؟ آیا غیر از این است که اروپا زیر یوغ آمریکا قرار داشت و فاقد اراده مستقل برای تامین منافع خود بود؟! آیا به جز واردات از اروپا برنامه دیگری هم در میان بود؟

جالب اینکه در دهه گذشته تقریبا هر سال در فصل زمستان، اختلاف میان اروپا و روسیه به دلایل مختلف و از جمله گاز شدت پیدا می‌کرده و طبیعتا اگر باید کاری برای صادرات گاز به اروپا می‌شده و نشده، باید دولت روحانی پاسخگوی آن باشد.

آقای روحانی مهر ماه ۹۳، در گفت‌وگو با شبکه راشا ۲۴ روسیه اعلام کرد: در صورت تصمیم روسیه برای کاهش یا قطع صادرات گاز به اروپا، ایران به دلایل مختلف، در کوتاه مدت نمی‌تواند گاز اروپا را تأمین کند.

اما همه ماجرا این نیست و اتفاقا مسئله اصلی به مسلوب الاختیار بودن اروپایی‌ها از یک طرف و همراهی با خباثت‌های ضدایرانی آمریکا از طرف دیگر بر می‌گردد. اروپا با واردات گاز از ایران می‌توانست به تجارت خود تنوع ببخشد، اما نه تنها این کار را نکرد، بلکه واردات نفت از ایران را متوقف کرد و نخواست مانند چین، با ایران تجارت کند.

اتحادیه اروپا و تروئیکای، هنگامی که دولت آمریکا تعهدات برجامی را زیر پا گذاشت، با رفتار خصمانه ترامپ و بایدن برای ایراد فشار حداکثری به زانو درآوردن ملت ایران همراهی کردند. آنها به تعبیر آقای ظریف، ۱۱ تعهد در برجام داشتند؛ اما دو سال با امروز و فردا کردن، دولت روحانی را سر دواندند و آخر سر هم با ادعای اینکه نمی‌توانند به تعهدات خود عمل کنند، وعده راه‌اندازی کانال‌های مبادلات تجاری موسوم به SPV و سپس اینستکس را دادند. آنها ابتدا مدعی شدند نفت ایران را می‌خرند و کالا تهاتر می‌کنند. سپس جا زدند و گفتند حاضرند در ازای پول نفت فروخته شده ایران به دیگر کشورها، غذا و دارو بفروشد، اما همان وعده مضحک و مبتذل را هم عملی نکردند تا ثابت کنند نه می‌خواهند و نه می‌توانند تجارت مستقل از اراده آمریکا با ایران داشته باشند و از منافع این تجارت بهره بگیرند!

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • بختیاری GB ۰۱:۲۳ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۷
    0 0
    وحشی های غربی یک ضرب المثل دارن که اگر طرف مقابل(دشمن) محکم ایستاد فرارکن اما اگر زانو زد سوارشو! (خلاصه و باکمی تغییر جهت هماهنگی با...)
  • رضا IR ۰۲:۵۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۷
    0 0
    در اينكه فرنگى ها نوكر بى اختيار امريكا هستند و بى اجازه شان آب نميخورند صحيح اما گستاخى ، بى نزاكتى و بى حيائى اين موجود ستيزه جو تماشائيست و البته مصيبت باره ! با اينكه از عمر نحس او هفت دهه ميگذرد اما همچون يابوى نوجوانى !همچنان ميل به چموشى دارد و جفتك ميزند !
  • سید IR ۰۸:۲۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۷
    3 0
    درک سیاسی غرب گداها تا آن اندازه است که نمی فهمند اگر یانکی ها با تحریم روسیه خرید گاز این کشور توسط اروپایی ها را ممنوع کرده اند، به طریق اولی هرگز اجازه نخواهد داد در شرایطی که تحریم حداکثری را ضد کشور ما اعمال می کند، اروپاییان از ایران گاز بخرند! اگر قرار بود آمریکا موافقت کند ایران بتواند گازش را صادر کند پس چرا با صادرات نفتش مخالفت داشته باشد!؟؟
  • IR ۱۰:۱۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۷
    0 0
    ضمن اینکه با این مصرف بی رویه. گازی نداریم برای صادرات. الان در تامین گاز عراق و ترکیه موندیم
  • DE ۱۴:۲۴ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۷
    0 0
    سایت غربگرا توضیح نداده چرا در دولت سابق که اتفاقا همه اهتمام دیپلماتیک به گسترش روابط سیاسی با غرب بود، موضوع صادرات گاز جدی نشد؟ آیا غیر از این است که اروپا زیر یوغ آمریکا قرار داشت و فاقد اراده مستقل برای تامین منافع خود بود؟! آیا به جز واردات از اروپا برنامه دیگری هم در میان بود؟....طبیعتا اگر باید کاری برای صادرات گاز به اروپا می‌شده و نشده، باید دولت روحانی پاسخگوی آن باشد. آقای روحانی مهر ماه ۹۳، در گفت‌وگو با شبکه راشا ۲۴ روسیه اعلام کرد: در صورت تصمیم روسیه برای کاهش یا قطع صادرات گاز به اروپا، ایران به دلایل مختلف، در کوتاه مدت نمی‌تواند گاز اروپا را تأمین کند.// من جای روحانی بودم برای این خوش خدمتی به اروپا , 5 دلار مزد میگرفتم منظور 5 میلیون دلار . خواهش میکنم انجام وظیفه بوده پول نمیخواد
  • IR ۰۰:۲۴ - ۱۴۰۰/۱۱/۰۸
    0 0
    بارها تجربه کرده‌ایم که آمریکا شیطان بزرگ است و وعده‌هایش جز دروغ و فریب‌کاری نیست. اخیراً هم دیدیم که آمریکایی‌های عهد شکن، در برجام بسیار وقیحانه عمل کردند. کشورهای اروپایی همراه با آمریکا هم، از لحاظ عهدشکنی و بداخلاقی کمتر از آمریکا نیستند؛ اما در مقام زبان‌بازی و حرف‌زدن همیشه طلب کارند. آن‌ها در پشت صحنه‌ی دیپلماسی، گرگ درنده و روباه حیله‌گر هستند. تجربه‌ی برجام در دولت قبل به ما نشان داد که اعتماد به غرب جواب نمی‌دهد، لذا ما به غربی‌ها هیچ اعتمادی نداریم و معتقدیم که به ما کمک نمی‌کنند و هر جا بتوانند ضربه می‌زنند. البته از آنجا که عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد؛ می دانیم که وجود تحریم‌ها گرچه ظاهراً مشکلاتی جزئی را برای ما ایجاد می‌نماید، اما سبب می‌شود که ما به اقتصاد مقاومتی اهمیت بیشتری بدهیم و در نتیجه با قوی شدن در حوزه‌ی اقتصاد بتوانیم تحریم‌ها را خنثی و بی‌اثر سازیم؛ در حالی که اگر تحریم‌ها به فرض محال برداشته هم بشود، باز هم بالاخره باعث رخوت و شرطی شدن اقتصاد نفتی کشور شده و ما را به دشمنان وابسته نگه می‌دارد. لذا اطمینان داریم که سازش و وابستگی هیچگاه مشکلات ما را به‌طور اساسی حل نخواهد کرد؛ و با این وصف هیچ علاقه و عجله‌ای هم برای یک توافق جدید، حتی اگر مثلاً خوب هم باشد، نداریم. اما چنانچه بنا باشد توافقی حاصل شود، باید نه یک توافق خوب، بلکه یک توافق عالی و در حد شأن ملت مقاوم، صبور و سلطه‌ناپذیر ایران باشد. در این توافق باید بر اساس سیاست قطعی، تمام تحریم‌ها لغو شود؛ زیرا معتقدیم تمام تحریم‌ها به هر بهانه و با هر برچسبی که وضع شده است ناعادلانه، ظالمانه، مؤثر و غیرقانونی است. نمی‌توان تحریم‌ها را تقسیم بندی به حوزه‌های مختلفی مثل هسته‌ای و غیر هسته‌ای نمود؛ یا آن‌ها را به تحریم‌های قبل و بعد از خروج آمریکا از برجام تقسیم نمود. سیاست قطعی اعلام شده از طرف رهبر معظم انقلاب در تمام ابعاد ذکر شده که ظرافت‌های بسیار دقیقی دارد و خط قرمز ماست، باید کلمه‌به‌کلمه و موبه‌مو به‌طور شجاعانه اجرا گردد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس